Gå til innholdet

Logg inn for medlemmer

Utendørs belysning av en enebolig

Lys opp uterommet

Utendørs belysning kan være mye mer enn en opplyst fasade og inngangsparti. Selv om utelys skal ha en praktisk funksjon kan det også utgjøre den store estetiske forskjellen.

Inspirerende hagebelysning

I dagens marked finnes det mange spennende muligheter for utebelysning både når det kommer til stil, belysningsgrad og utforming. Hagen og terrassen er kanskje mest brukt i sommerhalvåret, men med riktig og inspirerende belysning får uteplassen en større verdi gjennom hele året. God utendørs lysdesign skaper et uterom som er behagelig å være i og inspirerer fra innsiden.

Utelamper – mange muligheter

Hvis du vil ha mer lys i hagen bør du tenke på hvordan lyset blir oppfattet innenfra. Hvor mye lys trenger du? Lyset utenifra skal for eksempel ikke virke sjenerende hvis du sitter i stua og ser en film om kvelden. Mulighetene ute er like mange som inne – alt fra innfelt terrassebelysning til stolper, fasade og opplysning av trær og beplantning. 

I havet av ulike produkter og løsninger kan det være en utfordring å vite hva som fungerer best både praktisk og estetisk. En elektriker vil kunne hjelpe deg med hva som passer din bolig, og hvor mange lamper du trenger for å skape et lunt uterom.