Gå til innholdet

Logg inn for medlemmer

Kontorlandskap krever fleksible løsninger

Den moderne arbeidsplassen er ofte et stort, åpent kontorlandskap. Her er det mange behov som skal dekkes, og derfor kan det være smart å ha med en elektriker allerede når kontoret er på tegnebordet.

De åpne landskapene inneholder ofte ulike soner i ett og samme rom; arbeidsstasjoner, kreative soner, sofahjørner, kjøkkenkrok og sosiale soner. I tillegg finnes det møterom, serverrom, toaletter og stillerom. Alle områdene har ulike behov for kabler, belysning og ventilasjon.  

Unngå skjøteledningskaos

Våre elektrikere er ofte med som rådgivere i startfasen og kan gi råd om plassering av kabler, strømuttak, servere, printere, utstyr til møterom og hvilke belysningskrav som må dekkes. Det er viktig å ha med brukerne selv når et kontor skal planlegges. Et kontorlandskap er ofte i endring. Nye pulter kommer inn, tas bort, nye mennesker med nye behov, vegger settes opp og rives ned igjen. Da kan man fort havne i et kaos med skjøteledninger og kabler som dekker hele gulvet. Målet må være et fleksibelt kontor som enkelt kan tilpasses endringer.  

Lys i kontorlandskap

Det er viktig å planlegge belysning før kontoret møbleres. Blending fra vinduer, belysning og skjermer kan være et problem i kontorlandskap. Med for eksempel store vindusflater er det vanskelig å hindre blending. Jevnt taklys er viktig da det ikke vil reflekteres i skjermer eller blende. I tillegg er det viktig med godt lys på pulten. En skrivebordslampe som kan justeres gjør ofte jobben. Mange har i dag hev- og senkbare bord, og da bør man unngå fastmontert arbeidslys for eksempel i taket. Våre elektrikere har god oversikt over spennende LED-belysning som reduserer strømforbruket. 

Ta kontakt med en av våre elektrikere for tips og råd rundt planlegging av et kontorlandskap. Vi kan bidra i hele prosessen – fra tegnebord til montering.