Gå til innholdet

Kontorlandskap krever fleksible løsninger

Den moderne arbeidsplassen er ofte et stort, åpent kontorlandskap. Her er det mange behov som skal dekkes, og derfor kan det være smart å ha med en elektriker allerede når kontoret er på tegnebordet.

De åpne landskapene inneholder ofte ulike soner i ett og samme rom; arbeidsstasjoner, kreative soner, sofahjørner, kjøkkenkrok og sosiale soner. I tillegg finnes det møterom, serverrom, toaletter og stillerom. Alle områdene har ulike behov for kabler, belysning og ventilasjon.  

Unngå skjøteledningskaos

Våre elektrikere er ofte med som rådgivere i startfasen og kan gi råd om plassering av kabler, strømuttak, servere, printere, utstyr til møterom og hvilke belysningskrav som må dekkes. Det er viktig å ha med brukerne selv når et kontor skal planlegges. Et kontorlandskap er ofte i endring. Nye pulter kommer inn, tas bort, nye mennesker med nye behov, vegger settes opp og rives ned igjen. Da kan man fort havne i et kaos med skjøteledninger og kabler som dekker hele gulvet. Målet må være et fleksibelt kontor som enkelt kan tilpasses endringer.  

Lys i kontorlandskap

Det er viktig å planlegge belysning før kontoret møbleres. Blending fra vinduer, belysning og skjermer kan være et problem i kontorlandskap. Med for eksempel store vindusflater er det vanskelig å hindre blending. Jevnt taklys er viktig da det ikke vil reflekteres i skjermer eller blende. I tillegg er det viktig med godt lys på pulten. En skrivebordslampe som kan justeres gjør ofte jobben. Mange har i dag hev- og senkbare bord, og da bør man unngå fastmontert arbeidslys for eksempel i taket. Våre elektrikere har god oversikt over spennende LED-belysning som reduserer strømforbruket. 

Ta kontakt med en av våre elektrikere for tips og råd rundt planlegging av et kontorlandskap. Vi kan bidra i hele prosessen – fra tegnebord til montering.