Gå til innholdet
En stue der lyssettingen er todelt, en del har kaldt lys, den andre har varmt lys

Foto: SG Armaturen

LED-lys som følger døgnrytmen

Visste du at du kan styre stemning, energinivå og døgnrytme bare ved hjelp av lys?

Tunable White fra SG er topp moderne LED-teknologi som gir deg mulighet til å utnytte lysets egenskaper til å skape rom for konsentrasjon, ro eller energi. Enkelt forklart veksler Tunable White mellom kaldt og varmt lys for å illustrere sol og naturlig dagslys. I et rom uten vinduer kan du dermed imitere naturlig dagslys med varmt lys på morgen og kveld samt kaldt, blått lys på dagtid.

Vi tilbringer 90 prosent av tiden innendørs

Tradisjonelt kunstig lys klarer ikke å avspeile dynamikken, fargen og endringene til naturlig sollys. Tunable White er basert på teknologien Human Centric Lighting og kalles blant annet menneskeorientert eller dynamisk belysning. Ved hjelp av LED-lys kan du enten bruke Tunable White til å etterlikne sollyset, eller du kan bruke lyset til å støtte ulike aktiviteter:

  • Kaldt lys gjør deg våken og opplagt og gir bedre konsentrasjon og raskere reaksjonstid.
  • Varmt lys gjør deg avslappet og gir ro.

I videoen over viser vi hvordan Tunable White kan brukes i et treningsstudio. Kort fortalt; i en spinningtime kan lyset varieres fra kaldt til varmt – kaldt lys gir mer energi når intensiteten er høy, varmt lys gir ro og avslapning under uttøying.

Tunable White brukes i dag også på skoler, kontorer, på sykehus og sykehjem. Samtidig blir denne teknologien stadig mer utbredt i privatboliger.

Fra hjemmekontor til lørdagskos

Hjemmekontoret mange bruker i dag er ofte kjøkkenbordet, en krok på soverommet eller i stua. Når vi vet hvor viktig lys er for konsentrasjon og produktvitet vil Tunable White gi deg mulighet til å bruke lys på en smart måte. I den mørke årstiden er det spesielt nyttig med det kalde lyset på dagtid. Så kan du ved et knappetrykk, eller via en app, enkelt gjøre lyset varmere på ettermiddagen når middagen skal på bordet. I fremtiden vil vi se både flere produkter og flere bruksområder for denne typen LED-teknologi.

Ta kontakt med din nærmeste Elkonor-elektriker i dag for mer informasjon om produkter og pris på Tunable White.