Gå til innholdet
Et barn foran en panelovn med WiFi-termostat

Foto: Micro Matic Norge AS

Med god varmestyring sparer du penger uten å senke komforten

Ved å senke innetemperaturen med én grad, reduseres varmeutgiftene med ca. 5 %. Det betyr at det er mye å spare på god varmestyring. Med enkle grep kan du oppgradere eksisterende bolig slik at varmereguleringen går helt automatisk.

– Omtrent 60 % av strømregningen er utgifter til varme. Da er det mye å spare på effektiv varmeregulering, forteller Petter Johansen, teknisk sjef i Micro Matic Norge.

Micro Matic utvikler og leverer blant annet moderne varmestyringssystemer til eksisterende og nye varmeanlegg. Snakk med en Elkonor-elektriker om installering av varmestyring.

Trådløs varmestyring


I dag finnes det en rekke produkter på markedet som gir trådløs styring av varmen i huset. Det betyr at du kan justere varmen opp og ned – selv når du ikke er hjemme.

– De fleste av våre termostater gir mulighet for automatisk natt- og dagsenkning. En termostat med innebygd spareprogram gir flere muligheter. Du kan for eksempel senke temperaturen på dagtid når alle er på skole og jobb og sette varmen i feriemodus når du reiser bort, sier Johansen.

Panelovner med WiFi-termostater


Den enkleste formen for oppgradering av varmeanlegget er å skifte til WiFi-termostat. Da styrer du varmen via en app på telefonen eller termostaten på veggen hjemme. I appen vil du til enhver tid ha oversikt over temperaturen i hvert enkelt rom i huset.

– En moderne panelovn med WiFi styring er en enkel og rimelig investering. Våre panelovner har digital termostat og display med lys slik at det er enkelt å se og justere selv om ovnen står bak en sofa, forteller Johansen.

Skift termostat på varmekablene


Alle som har varmekabler kjenner til termostaten som er plassert enten utenfor eller i rommet. Dersom man ønsker å knytte denne til samme type varmestyring som panelovnene, kan man enkelt skifte termostaten til en WiFi-termostat. Dette kan en Elkonor-elektriker hjelpe deg med. Da kan du styre både panelovner og varmekabler i én og samme styring.

Varmestyring er lønnsomt uansett boligtype


En vanlig misforståelse er at god varmestyring kun er viktig i større eneboliger. Det stemmer ikke. Besparelsene øker jo større boligen er, men også i små leiligheter er det mye å hente på dette. Hvis leiligheten ikke har mange rom, finnes det single WiFi-termostater som passer. Har man flere boliger eller bolig og hytte, kan man styre alle enhetene i én og samme app, så lenge boligene har varmestyring fra én og samme leverandør.

Brukervennlighet


Fordelen med de nye termostatene man kan styre via en app er at de er enkle å regulere. For mange har det vært problematisk å stille inn programmet til dag- og nattsenkning på manuelle termostater. Bryterne er vanskelige og brukervennligheten har vært lav. Når en elektriker fra Elkonor installerer varmeovner og styringsanlegg, gir han også god opplæring i bruk av app og termostater. Systemet er brukervennlig for alle – uansett alder.

Ønsker du mer informasjon om varmestyring med WiFi? Ta kontakt med din Elkonor-elektriker!